Yapay Zeka Akademik Tez Programı Başvuruları
4.10.2024

Kurulumuz  ve  Savunma  Sanayii  Başkanlığının  iş  birliğinde  yürütülen  çalışmalar  kapsamında, savunma  sanayii  alanında  kullanıcıların  platform/sistem  projelerine  yönelik  yapay  zekâ  çalışma konularının,  üniversitelerde  lisans  seviyesinde  bitirme  projeleri  ve  lisansüstü  seviyede  tez  çalışmaları olarak  ele  alınmasının  sektördeki  nitelikli  insan  kaynağı  ihtiyacına  önemli  katkılar  sağlayacağı öngörülmüştür.  Bu  amaçla  Savunma  Sanayii  Başkanlığı  koordinesinde  "Yapay Zekâ Akademik Tez Programı (ATP)" başlatılmıştır.

Söz  konusu  Program'a,  yükseköğretim  kurumlarımızın  mühendislik,  teknoloji,  mühendislik  ve doğa  bilimleri,  elektrik-elektronik,  bilgisayar  ve  bilişim,  havacılık  ve  uzay  bilimleri  vb.  fakülteleri bünyesindeki programlar ile fen, fen edebiyat vb. fakültelerin bünyesindeki matematik, fizik ve istatistik programlarının  4.  sınıflarında  öğrenim  gören  öğrenciler  ve  ilgili  programların  tezli  yüksek  lisans programlarına kayıtlı öğrenciler başvurabilecektir. Program'a  başvurular,  23 Eylül-25 Ekim 2024  tarihleri  arasında  https://vizyonergenc.com/ilan /3124  bağlantısı  üzerinden  yapılacaktır.

Bitirme  projeleri  ve  yüksek  lisans  tez  konuları  için  Program kapsamında dikkate alınacak tez/proje önerileri EK 1'de yer almakta olup aynı zamanda Vizyoner Genç Platformu'na  üye  olunarak  giriş  yapıldığında  da  bu  konulara erişim  sağlanabilecektir. Program'a  kabul edilen öğrencilere ilişkin bilgiler, 31 Ekim 2024 tarihinde e-posta ile kendilerine iletilecektir.

EK 1